Zapojte sa do fotosúťaže na tému: DPMŽ – 20 rokov cestujeme spolu

21.07.2013 Žilina

Žilina 18. 7. 2013 – Dopravný podnik mesta Žiliny s.r.o. si v tomto roku pripomenie 20. výročie od svojho vzniku. Pri tejto príležitosti vyhlasuje pre všetkých milovníkov fotografie súťaž na tému: DPMŽ – 20 rokov cestujeme spolu. Vyhodnotenie súťaže sa uskutoční 21. septembra 2013 v rámci Dňa otvorených dverí DPMŽ v areáli trolejbusového depa na Kvačalovej ulici.

Termín fotosúťaže je 17. júl – 17. september 2013 a do súťaže sa môžu zapojiť autori s fotografiou, ktorá bude obsahovať tematiku súvisiacu s dopravným podnikom, napr. zábery z cestovania vo vozidlách mestskej hromadnej dopravy od začiatku pôsobenia DPMŽ, zábery vozidiel DPMŽ v cestnej premávke, zastávky MHD, trakčné vedenie a veľa ďalších možných záberov, ktoré zachytávajú „život“ MHD v našom meste.

Veríme, že súťaž bude atraktívna a vopred sa tešíme na všetky zábery, ktoré svojím obsahom pomôžu spropagovať verejnú dopravu.

Všetky informácie, leták, podrobné podmienky súťaže a ceny pre víťazov nájdete v článku: www.dpmz.sk/n105/.

PhDr. Pavol Čorba
hovorca mesta
 
Podmienky a pravidlá fotografickej súťaže
Organizátor: Dopravný podnik mesta Žiliny s. r. o, Kvačalova 2, 011 40 Žilina
Miesto konania: Žilina
Poslanie súťaže:
Prostredníctvom súťaže by sme radi oslovili amatérskych fotografov, za účelom zhotovenia fotodokumentácie, ktorá poukazuje na krásu a atraktivitu MHD v Žiline počas jej dvadsaťročného poskytovania služieb cestujúcej verejnosti. Cieľom súťaže je priblížiť mestskú hromadnú dopravu verejnosti a ukázať, že je nielen ekologickejšia ako cestovanie autom, ale môže byť aj rýchlejšia a pohodlnejšia a je súčasťou nášho každodenného života.
Časový harmonogram súťaže:
17. júl - 17. september 2013 - termín trvania súťaže do 17. septembra 2013 - termín zaslania fotografií
18. september 2013 - vyhodnotenie zaslaných príspevkov porotou
- víťazné fotografie budú uverejnené na web stránke DPMŽ a v priestoroch Mestského úradu Žilina
21. september 2013 - odovzdanie cien oceneným účastníkom súťaže na Dni otvorených dverí DPMŽ
Spôsob hodnotenia :
1. Fotografie zaslané do súťaže bude hodnotiť porota menovaná organizátorom, ktorá udelí 1. – 20. miesto. Prvé tri miesta budú odmenené vecnými cenami a autori ďalších 17 fotografii dostanú pozvánku na vernisáž „DPMŽ – 20 rokov cestujeme spolu“. Rozhodnutie poroty týkajúce sa udelenia alebo neudelenia cien je konečné.
I. Všeobecné ustanovenia
1. Súťaž organizuje Dopravný podnik mesta Žiliny s. r. o (ďalej len "organizátor").
2. Termíny uzávierky fotosúťaže je 17. september 2013.
II. Účastníci a priebeh súťaže
2. Súťaže sa môže zúčastniť fotograf amatér, bez ohľadu na štátnu príslušnosť a občianstvo.
3. Súťaže sa nemôžu zúčastniť členovia poroty.
4. Každý súťažiaci má právo prihlásiť 1 fotografiu.
5. Fotografie je potrebné zaslať na adresu fotosutaz@dpmz.sk v rozlíšení minimálne 4 megapixely pod názvom predmetu FOTOSÚŤAŽ. Súčasne je potrebné zaslať nasledujúce údaje:
a) meno a priezvisko autora,
b) kontaktný email,
c) telefonický kontakt a poštová adresa,
d) názov fotografie.
Fotografie zaslané bez kontaktných údajov autora nebudú do súťaže zaradené.
6. Zo súťaže budú vylúčené fotografie, ktoré sa svojím obsahom priečia základným princípom morálky a pravidlám etiky a tiež fotografie so sporným autorstvom.
7. Usporiadateľ si vyhradzuje právo zo súťaže vyradiť príspevky, ktorých obsah nebude zodpovedať téme súťažného kola.
8. Mená osôb, ktoré získali ocenenie, budú zverejnené na webe www.dpmz.sk
9. Právo súťažiaceho na získanú cenu je neprevoditeľné. Ceny nie je možné žiadnym spôsobom nahradiť.
10. Organizátor vlastní autorské práva k príspevkom zaslaným do tejto súťaže v rozsahu, ktorý mu umožňuje príspevky vystavovať a uverejňovať za účelom propagácie MHD. V situáciách, kedy je to obvyklé, zverejní s fotografiou aj meno autora.
11. Súťažiaci, ktorí získajú ocenenie, budú organizátorom vyrozumení o výsledku hodnotenia telefonicky a/alebo mailom. Výsledky súťaže budú zverejnené na www.dpmz.sk. Ceny budú víťazom a oceneným odovzdané zástupcom organizátora dňa 21.9.2013 v rámci akcie Deň otvorených dverí v areáli DPMŽ. Súťažiaci, ktorý si má prevziať cenu, je povinný priniesť so sebou doklad svojej identity. Pokiaľ sa súťažiaci, ktorý získal v súťaži cenu v súlade s týmito pravidlami, z akéhokoľvek dôvodu nedostaví, aby si cenu vyzdvihol (týka sa i prípadov, v ktorých oznámenie nebolo súťažiacim prevzaté), organizátor uschová cenu do 30 dní od vyhlásenia výsledkov, ktorú si môže prísť ocenený osobne prevziať v sídle organizátora. Po uplynutí uvedenej lehoty na vyzdvihnutie ocenenia, má organizátor právo cenu využiť v ďalších organizovaných súťažiach.
III. Záverečné ustanovenia
1. Organizátor si vyhradzuje právo na archiváciu súťažných fotografií.
2. Organizátor si vyhradzuje právo pri propagácií podujatia publikovať jednotlivé súťažné fotografie bez nároku autora na honorár.
3. Organizátor nenesie žiadnu zodpovednosť za škody vznikajúce tretím osobám spôsobené porušením týchto pravidiel zo strany účastníkov súťaže (napríklad prihlásenie príspevku, na ktorý súťažiaci nevlastní autorské práva a pod.).
4. Prihlásením sa do súťaže, teda zaslaním fotografie organizátorovi súťaže, autor súhlasí so súťažnými podmienkami.
 

Vyberte región